Niveau 1

Det første niveau omfatter teknikker til at lære at heale med hænderne, det kan omsætte akkumulerede disharmoniske energier i kroppen, og frigive de energiblokeringer der er opstået. Ved at fjerne affaldsstoffer fra kroppen, vil den helbredende proces begynde.

Det første niveau er et 2-dages kursus som enhver kan deltage i, alle som ønsker at genvinde sin egen fysiske og følelsesmæssige harmoni.

I løbet af dette 2-dages kursus, bliver deltageren instrueret i den grundlæggende lære, og bliver initieret til det første niveau, så når deltageren herefter arbejder med energi og er i gang med at harmonisere og optimere den, anvendes personens egen vitale energi ikke, da dette kan medføre at vedkommende mister sin vitalitet, og dermed før eller senere vil blive syg.

Som led i initieringen får man en beskyttelse på det karmiske plan, så man ikke overtager nogen negativ energi, mens man hjælper andre.

Det første niveau indleder med at sætte deltageren i stand til at fylde sig selv med livsenergi, den energi der respekterer og beskytter livet som sådan. Desuden, ved at anvende healing “med hænder” metoden, kan deltageren også overføre denne kvalitet af energi til andre.

Den energi, som Prananadi metoden arbejder med, indeholder “intelligens”, den justerer kvaliteten af energi til behovene i hver enkelt person, så ingen får en overdosis og derfor kan ingen skades. Desuden har erfaringen vist, at den energi, vi arbejder med på det første niveau er mere end ” intelligent “, da den bærer oplysninger om harmonien af alle levende væsener i sig.

Det første niveau følges op af en 21-dages udrensning periode, i de 21 dage , anbefales det at deltageren ikke indtage kød, æg, koffein, alkohol eller ryge og samtidig skal man lave en daglig energetisk behandling.

Dette afgifter krop og sind og fylder hele kroppen på den studerende med prana, dette vil medføre en konstant forvandling af disharmoniske energier, til harmoniske.

Efter disse 21 dage vil energikanalerne (nadierne) være renset og funktionssvigt i chakraer være genoprettet.

Ligevægten mellem energier med modsat polaritet (yin og yang) vil blive genoprettet, og de fysiske og psykiske funktioner i kroppen vil genvinde deres normalitet.

Hvis det første niveaus teknik anvendes i en længere periode på os selv eller andre, kan vi blive mere bevidste om de årsager, der har skabt sygdommen, og som vi lider under, og vi vil vokse mere og blive mere bevidst om de karmiske og psykosomatiske sammenhænge, som vi er underlagt.

Når en kronisk sygdom bliver behandlet med det første niveaus teknik af Prananadi metoden, vil en ganske hurtig forbedring af den almene helbredstilstand hos personen kunne mærkes, men hvis sygdommen allerede er dybt forankret i psyken, vil en længere periode være nødvendig, for at slå igennem på alle niveauer.